- Autor: Pet82
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Jablka | 600 | 
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 | 
| Rozinky | 100 | 
| Mouka špaldová celozrnná | 200 | 
| Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 100 | 
| Vločky ovesné | 40 | 
| Mandle | 100 | 
| Máslo čerstvé | 170 | 
Dochucovadla:
skořice, sůl
Energetická hodnota celkem: 16755 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 55, 
                                                        Tuky (g): 198, 
                                                        Sacharidy (g): 488,
                                                        SAFA (g): 103,
                                                        Cukry (g): 277,
                                                        Vláknina (g): 37,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 2394 kJ
Bílkoviny (g): 7.9, Tuky (g): 28.3, Sacharidy (g): 69.7, SAFA (g): 14.7, Cukry (g): 39.6, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Jablka oloupene a nakrájíme na malé kouskz. SMícháme s rozinkami, trochou cukru a skořicí a dáme do vymazaného pekáčku na 10 minut do trouby vyhřáté na 200°C. Mezitím smícháme mouku, cukr a máslo do drobenky. Nakonec přidáme vločky a posekané mandle. Vše nasypeme na jablka a dáme opět do trouby na 20 minut. Podáváme se zakysanou smetanou nebo jen tak.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









