- Autor: hanele1982
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 15 |
Cibule | 150 |
Olej olivový | 2 |
Lilek | 400 |
Rajčata konzervovaná | 800 |
Hovězí mleté průměr | 500 |
Eidam 30% | 210 |
Bulgur (v suchém stavu) | 300 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, pizza koření, bazalka, podravka
Energetická hodnota celkem: 13133 kJ
Bílkoviny (g): 199,
Tuky (g): 124,
Sacharidy (g): 301,
SAFA (g): 63,
Cukry (g): 55,
Vláknina (g): 93,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 1642 kJ
Bílkoviny (g): 24.9, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 37.6, SAFA (g): 7.9, Cukry (g): 6.9, Vláknina (g): 11.6, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
mleté maso osmahneme bez tuku, přidáme cibuli a prolisovaný česnek, osolíme,opepříme, přidáme lilek nakrájený na menší kousky. Až lilek a cibule zesklovatí, přidáme rajčata. Dochutíme podravkou,pizza kořením a bazalkou a necháme povařit. Bulgur zalijeme vroucí vodou, 2 min.povaříme a necháme dojít 20-30 min. Pekáč vymažeme tukem, střídavě klademe vrstvu bulguru a vrstvu masové směsi. Povrch posypeme strouhaným sýrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.