- Autor: hanele1982
- Porce: 8.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Česnek | 15 | 
| Cibule | 150 | 
| Olej olivový | 2 | 
| Lilek | 400 | 
| Rajčata konzervovaná | 800 | 
| Hovězí mleté průměr | 500 | 
| Eidam 30% | 210 | 
| Bulgur (v suchém stavu) | 300 | 
Dochucovadla:
sůl, pepř, pizza koření, bazalka, podravka
Energetická hodnota celkem: 13133 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 199, 
                                                        Tuky (g): 124, 
                                                        Sacharidy (g): 301,
                                                        SAFA (g): 63,
                                                        Cukry (g): 55,
                                                        Vláknina (g): 93,
                                                        Sůl (g): 10
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1642 kJ
Bílkoviny (g): 24.9, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 37.6, SAFA (g): 7.9, Cukry (g): 6.9, Vláknina (g): 11.6, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
mleté maso osmahneme bez tuku, přidáme cibuli a prolisovaný česnek, osolíme,opepříme, přidáme lilek nakrájený na menší kousky. Až lilek a cibule zesklovatí, přidáme rajčata. Dochutíme podravkou,pizza kořením a bazalkou a necháme povařit. Bulgur zalijeme vroucí vodou, 2 min.povaříme a necháme dojít 20-30 min. Pekáč vymažeme tukem, střídavě klademe vrstvu bulguru a vrstvu masové směsi. Povrch posypeme strouhaným sýrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









