TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Sójový guláš

Zpět
  • Autor: anubis
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, sladká paprika, pálivá paprika, česnek, kmín

Energetická hodnota celkem: 4551 kJ

Bílkoviny (g): 108, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 103, SAFA (g): 4, Cukry (g): 57, Vláknina (g): 74, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1138 kJ

Bílkoviny (g): 27, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 25.8, SAFA (g): 1, Cukry (g): 14.3, Vláknina (g): 18.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Sójové kostky připravíme dle návodu na obale. V hrnci se širokým a těžkým dnem rozpálíme sádlo, vložíme cibuli a za občasného míchání zbarvíme až do tmavohnědé barvy (pozor, nesmíme spálit). Poté přidáme sójové maso a chvíli smažíme. Sóju rozhrneme ke stranám hrnce a doprostřed dáme protlak, který za stálého míchání opečeme až téměř do hnědé barvy. Vše promícháme. Přidáme papriku a česnek, mícháme asi 1 minutu, tak aby se paprika spojila s tukem, ale nespálila. Přidáme vývar tak, aby bylo sójové maso zakryté, přikryjeme a za občasného míchání a dodání vývaru dusíme doměkka. Nakonec dochutíme majoránkou a provaříme. Podáváme s najemno nakrájenými kroužky cibule a s čerstvým chlebem nebo s těstovinami. Tip: Guláš nemusíme zahušťovat, protože jej zahustila rozvařená cibule. Pokud ho však chceme přece jen dohustit nebo naředit a mít více omáčky, zahustíme jíškou vyrobenou ze sádla a hladké mouky (50 g sádla rozpustíme na pánvičce, přidáme mouku a mícháme, až začne jíška vonět opraženou moukou, zamícháme do guláše a provaříme). Kdo má rád pikantní guláš, může spolu s česnekem a paprikou přidat 1--2 najemno nasekané chilli papričky zbavené semínek.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři