- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 15 |
Smetana zakysaná 15% | 200 |
Jahody | 300 |
Rohlík tukový průměr | 70 |
Mouka pšeničná bílá | 45 |
Máslo čerstvé | 30 |
Vejce celá průměr | 110 |
Tvaroh Lidl 2% | 250 |
Dochucovadla:
špetka soli do těsta
Energetická hodnota celkem: 6185 kJ
Bílkoviny (g): 72,
Tuky (g): 73,
Sacharidy (g): 131,
SAFA (g): 44,
Cukry (g): 56,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1546 kJ
Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 18.3, Sacharidy (g): 32.8, SAFA (g): 11, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Jahody, cukr a zakysaná smetana je na omáčku(smetanu lze nahradit jogurtem). Ostatní suroviny smícháme v těsto(rohlíky použijeme čerstvé, knedlíky jsou pak křehčí-zamrazíme je a nastrouháme, mouku hrubou, tvaroh v kostce, vaničkový je moc řídký). Rozdělíme na 8 dílů, vytvarujeme koule. Ty vaříme v lehce osolené vodě cca 20 minut. Uvařené knedlíky rozevřeme 2 vidličkami a polijeme jahodovou omáčkou(2 knedlíky na porci). Můžeme dozdobit kousky jahod.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.