TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bramborovo špenátové noky

Zpět
  • Autor: posren
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, zelené petrželka - hrst

Energetická hodnota celkem: 4080 kJ

Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 157, SAFA (g): 15, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1360 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 52.3, SAFA (g): 5, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Brambory uvařit den předem. Nastrouhat najemno společně s česnekem, přidat žloutek, polohrubou mouku a 40g hladké mouky. Dalších 15 g hladké si nechat na podsypání na vále. Sýr nastrouhat na jemno, bylinky a hrst čerstvého špenátu nasekat také najemno, osolit a opepřit. Zadělat kompaktní hmotu, vyválet váleček a nakrájet asi na 1 cm dlouhé kousky. Vařit v osoloné vodě, jakmile noky vyplavou vyndat. Na másle orestujeme nakrájenou šalotku, přidáme uvařené noky, zakápneme smetanou a přidáme listy čerstvého špenátu. Zlehka orestujeme. Případně dochutíme solí. Servírujeme s kuřecím masem a trochou strouhaného sýra.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři