- Autor: posren
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory rané | 450 |
Mouka pšeničná hladká | 55 |
Mouka pšeničná polohrubá | 40 |
Žloutek | 20 |
Eidam 20% | 10 |
Česnek | 5 |
Špenát | 125 |
Cibule šalotka | 20 |
Máslo čerstvé | 10 |
Smetana ke šlehání 31% | 30 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, zelené petrželka - hrst
Energetická hodnota celkem: 4080 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 157,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1360 kJ
Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 52.3, SAFA (g): 5, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Brambory uvařit den předem. Nastrouhat najemno společně s česnekem, přidat žloutek, polohrubou mouku a 40g hladké mouky. Dalších 15 g hladké si nechat na podsypání na vále. Sýr nastrouhat na jemno, bylinky a hrst čerstvého špenátu nasekat také najemno, osolit a opepřit. Zadělat kompaktní hmotu, vyválet váleček a nakrájet asi na 1 cm dlouhé kousky. Vařit v osoloné vodě, jakmile noky vyplavou vyndat. Na másle orestujeme nakrájenou šalotku, přidáme uvařené noky, zakápneme smetanou a přidáme listy čerstvého špenátu. Zlehka orestujeme. Případně dochutíme solí. Servírujeme s kuřecím masem a trochou strouhaného sýra.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.