TOPlist


Bramboračka

  • Uživatelský recept
  • Autor: lm.aknel
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory rané600
Kroupy ječné320
Houby sušené průměr100
Fazole červené sterilované v mírně slaném nálevu255
Celer bulva100
Česnek30
Mouka pšeničná bílá50
Sádlo vepřové škvařené35
Mrkev100
Pastiňák100
Cibule130

Energetická hodnota celkem: 12188 kJ

Bílkoviny (g): 110, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 509 SAFA (g): 16 Cukry (g): 71 Vláknina (g): 116 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1219 kJ

Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 50.9 SAFA (g): 1.6 Cukry (g): 7.1 Vláknina (g): 11.6 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

vegeta, mletý kmín, pepř.

Postup přípravy

Kroupy a sušené houby namočíme (čerstvé nemusíme) do studené vody na noc, před vařením přidáme veškerou zeleninu (cibule, mrkev, petržel,celer, případně i jiné), brambory, koření. vaříme cca 20 min. Vedle si uděláme jíšku (sádlo nebo máslo +hladká mouka), zalijeme trochu studené vody a vlijeme do polévky, promícháme. Přidáme namačkaný česnek ,majoránku a scezené červené sterilované fazole. promícháme, vaříme 2 min a odstavíme

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma