- Autor: lm.aknel
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory rané | 600 |
Kroupy ječné | 320 |
Houby sušené průměr | 100 |
Fazole červené sterilované v mírně slaném nálevu | 255 |
Celer bulva | 100 |
Česnek | 30 |
Mouka pšeničná bílá | 50 |
Sádlo vepřové škvařené | 35 |
Mrkev | 100 |
Pastiňák | 100 |
Cibule | 130 |
Dochucovadla:
vegeta, mletý kmín, pepř.
Energetická hodnota celkem: 12188 kJ
Bílkoviny (g): 110,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 509,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 71,
Vláknina (g): 116,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1219 kJ
Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 50.9, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 7.1, Vláknina (g): 11.6, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Kroupy a sušené houby namočíme (čerstvé nemusíme) do studené vody na noc, před vařením přidáme veškerou zeleninu (cibule, mrkev, petržel,celer, případně i jiné), brambory, koření. vaříme cca 20 min. Vedle si uděláme jíšku (sádlo nebo máslo +hladká mouka), zalijeme trochu studené vody a vlijeme do polévky, promícháme. Přidáme namačkaný česnek ,majoránku a scezené červené sterilované fazole. promícháme, vaříme 2 min a odstavíme
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.