- Autor: misule14
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Strouhanka | 52 |
Česnek | 10 |
Kapusta hlávková | 650 |
Salám gothajský | 200 |
Eidam 30% | 200 |
Vejce celá průměr | 55 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 6782 kJ
Bílkoviny (g): 103,
Tuky (g): 97,
Sacharidy (g): 93,
SAFA (g): 48,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 1356 kJ
Bílkoviny (g): 20.6, Tuky (g): 19.4, Sacharidy (g): 18.6, SAFA (g): 9.6, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 3.4, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Kapustu krátce povaříme ve vodě nebo v páře a poté rozsekáme na kousky nebo umeleme v mlýnku. V mlýnku můžeme také umlít česnek, gothaj a eidam, hmotu osolíme a opepříme a zamícháme do ní jedno vejce. Z hmoty můžeme buď tvořit malé karbanátky, které poté obalíme ve strouhance a pečeme na plechu vyloženém papírem, nebo hmotu vložíme do zapékací misky a zapečeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.