- Autor: lenkasnaselova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny (v suchém stavu) | 500 |
Tvaroh odtučněný průměr | 370 |
Smetana zakysaná 15% | 200 |
Vejce celá průměr | 150 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 120 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Máslo čerstvé | 15 |
Rozinky | 5 |
Energetická hodnota celkem: 13391 kJ
Bílkoviny (g): 135,
Tuky (g): 71,
Sacharidy (g): 505,
SAFA (g): 39,
Cukry (g): 158,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2232 kJ
Bílkoviny (g): 22.5, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 84.2, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 26.3, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Dáme vařit nudle a připravíme si tvarohovou směs.Smícháme tvaroh,zakysanou smetanu,vejce,rozinky,vanilkový cukr a krystalový cukr.Vymažem si máslem formu ve které budeme nudle zapékat a ještě vysypem struohankou.Když jsou nudle uvařené,scedíme je a přimícháme k tvarohové směsi.Vše pak vyklopíme na vymazaný a vysypaný pekáč.Do trochy mléka přidáme vajíčko,rozšleháme a zalijeme těstoviny.Dáme péct do trouby.Před vytažením z trouby ještě poklademe kousky másla.Hotové je to až je kůrčička růžová.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.