TOPlist


Jahodovo-rebarborový koláč z jogurtového těsta s bílkovou čepicí

  • Uživatelský recept
  • Autor: sediva.p
  • Porce: 60.00
  • Doba přípravy (min.): 55

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká100
Mouka pšeničná hladká100
Mouka pšeničná polohrubá80
Cukr bílý (řepný, třtinový)100
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)125
Kunín Jogurt bílý smetanový200
Vejce celá průměr200
Jahody250
Rebarbora250
Barila čokoláda arašídová Orion100

Energetická hodnota celkem: 15438 kJ

Bílkoviny (g): 76, Tuky (g): 205, Sacharidy (g): 386 SAFA (g): 56 Cukry (g): 164 Vláknina (g): 37 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 257 kJ

Bílkoviny (g): 1.3, Tuky (g): 3.4, Sacharidy (g): 6.4 SAFA (g): 0.9 Cukry (g): 2.7 Vláknina (g): 0.6 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

rebarbora,prášek do pečiva

Postup přípravy

Na jednu koláčovou formu potřebujete: 200 g bílého jogurtu, 100 g hladké mouky, 80 g hrubé mouky, 100 g cukru krupice, 2 vanilkové cukry, 5 lžic oleje, 1/2 kypřicího prášku do pečiva, 5 vajec, 250 g čerstvých jahod, 250 g rebarbory, pokud nemáte formu s nepřilnavým povrchem, pak také tuk a hrubou mouku.Postup: Do mísy dejte jogurt, 1 vanilkový a všechen krupicový cukr, 2 vejce a 3 žloutky a vše důkladně metlou promíchejte. Pak do těsta zašlehejte olej a na závěr přidejte také hladkou i hrubou mouku prosátou s kypřicím práškem a vymíchejte hladké tekuté těsto. Jahody zbavte stopek a podle jejich velikosti je pokrájejte, středně velké jahody jsou ideální na čtvrtiny. Měly by být zhruba stejně velké jako kousky rebarbory. Pokud je potřeba, formu vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou. Do koláčové formy nalijte těsto, rovnoměrně jej poklaďte nejprve rebarborou, pak jahodami. V míse vyšlehejte ze 3 bílků a 1 vanilkového cukru tuhý sníh. Tím pak pomocí stěrky rovnoměrně pokryjte celý koláč, aby vznikla hladká jednolitá „čepice“. Přebytečný sníh, který by sahal nad okraj formy, radši odeberte, aby nevytekl do trouby. Pokud chcete, můžete i tuhle čepici ozdobit kouskem jahody nebo rebarbory či posypat cukrem. Koláč vložte na 45 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma