- Autor: fonty
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory zimní | 1000 |
Solamyl bramborový škrob | 25 |
Hraška | 50 |
Vejce celá průměr | 55 |
Česnek | 20 |
Energetická hodnota celkem: 4779 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 7,
Sacharidy (g): 235,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1195 kJ
Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 58.8, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Brambory si oloupeme a opláchneme. Polovinu množství nastrouháme na hrubo a polovinu na struhadle s jemnými očky. Smícháme s vajíčkem, bramborovým škrobem a hraškou, osolíme, přidáme kmín a majoránku a nadrcený česnek. Pořádně promícháme a teď přijde ta finta - směs přendáme do cedníku, postavíme na misku a necháme půl hodinky stát. Vykape nám všechen přebytečný škrob a zůstane jen hezky hutné bramborvé těstíčko, z něhož odebíráme lžící a na pánvi s troškou rozpuštěného sádla smažíme pěkně tenké bramboráčky, které odkládáme na papírové ubrousky. První bramborák ochutnáme a podle jeho chuti doladíme množství soli, česneku a majoránky. A je to! 1 porci oddělíme k obědu, zbylé 3 porce bramboráku jednotlivě zmrazíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.