- Autor: Terys66
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Olej olivový | 10 |
Jihočeské AB | 10 |
Česnek | 30 |
Cibule šalotka | 100 |
Rajčata | 600 |
Lilek | 572 |
Eidam 45% | 120 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, bazalka
Energetická hodnota celkem: 4263 kJ
Bílkoviny (g): 49,
Tuky (g): 49,
Sacharidy (g): 99,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 47,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1066 kJ
Bílkoviny (g): 12.3, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 24.8, SAFA (g): 7.8, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Lilek nakrájíme na plátky, obalíme v mouce, řádně oklepeme a opečeme na olivovém oleji. V kastrůlku na másle zpěníme šalotku, česnek, prohřejeme nakrájená rajčata, přidáme sýr, osolíme, opepříme a nakonec přidáme nakrájenou bazalku. Rajčata před přidáním do směsi spaříme ve vroucí vodě, oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Opečený lilek prokládáme směsí a servírujeme s míchaným salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.