TOPlist


Krůtí na paprice se špenátem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Terys66
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Krůtí prsa bez kůže500
Cibule238
Špenátové listy mražené434
Kuře na paprice - Vitana45
Jihočeské AB40
Veselá kráva lahodná tavený sýr 50%20
Eidam 30%74
Vejce celá průměr110
Česnek26
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)106
Bujón extra silný Maggi (hotový výrobek)11
Voda, minerální vody bez příchutě300

Energetická hodnota celkem: 6579 kJ

Bílkoviny (g): 184, Tuky (g): 70, Sacharidy (g): 52 SAFA (g): 37 Cukry (g): 31 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1316 kJ

Bílkoviny (g): 36.8, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 10.4 SAFA (g): 7.4 Cukry (g): 6.2 Vláknina (g): 3.2 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

Sůl, pepř

Postup přípravy

Podle návodu na obalu od Vitany se udělá krůtí maso: maso s částečnou cibulí (přidávám já) se vloží do pečícího sáčku, zalije se 300 ml vody a zasype kořenící směsí a promíchá) zaváže se, vloží se do trouby a 60 minut se peče na 200°C. Na pánvi rozehřejeme máslo, necháme zesklovatět zbylou cibuli a necháme orestovat česnek. Přihodíme zmražený špenát, když se voda pustí z kostiček, přihodíme jeden bujón. Rozehřejeme si mléko a přihodíme do něho tavený sýr a rozmícháme. Po rozpuštění bujónu, přilijeme mléko se sýrem a necháme provařit, nakonec nastrouháme sýr a společně s vejcem rozmícháme (vejce solím a pepřím) a celou směs nalijeme ke špenátu, rozmícháme a necháme ještě pár minutek povařit.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma