TOPlist


Kuřecí nudličky se žampiony na smetaně

  • Uživatelský recept
  • Autor: ZuzkaDostalova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuřecí prsa bez kůže500
Žampiony krájené v mírně slaném nálevu (Bonduelle)250
Smetana na vaření 12%200
Rama Cremefine na vaření50
Mouka pšeničná polohrubá1
Sůl0

Energetická hodnota celkem: 3855 kJ

Bílkoviny (g): 127, Tuky (g): 39, Sacharidy (g): 14 SAFA (g): 21 Cukry (g): 11 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 964 kJ

Bílkoviny (g): 31.8, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 3.5 SAFA (g): 5.3 Cukry (g): 2.8 Vláknina (g): 1.5 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

pepř, bylinková směs (např. podravka)

Postup přípravy

Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky (nebo koupíme krájené).Tuk rozpustíme v kastrolu, přidáme kuřecí nudličky, krátce opečeme, osolíme, opepříme, přidáme bylinkové koření, zalijeme asi šálkem vody a dusíme 15 minut.Po 15 minutách přidáme žampiony a dusíme dalších 15 minut. Lžíci mouky rozmícháme s vodou, vlijeme do podušené směsi, přidáme šlehačku a povaříme. Podle chuti dosolíme a naředíme. Podáváme s rýží.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma