TOPlist


Červená rýže s quinoou

  • Uživatelský recept
  • Autor: romcovaklarka
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Červená rýže100
Quinoa100
Meruňky sušené100
Para ořechy50
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)30
Cibule120
Česnek10

Energetická hodnota celkem: 7200 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 73, Sacharidy (g): 225 SAFA (g): 9 Cukry (g): 62 Vláknina (g): 24 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1800 kJ

Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 18.3, Sacharidy (g): 56.3 SAFA (g): 2.3 Cukry (g): 15.5 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

Do vroucí osolené vody nasypeme červenou rýži (lze použít i hnědou rýži - natural), po 8 minutách varu přisypeme quinou a po dalších 10-12 minutách vypneme. Scedíme. Mezitím si na oleji osmahneme cubulku dohněda, před úplným zhnědnutím přidáme nasekané paraořechy, nasekané sušené meruňky a na plátky pokrájené 2-3 stroužky česneku. Do orestované směsi přisypeme slitou rýži s quinoou a případně dosolíme. Podáváme jako samostatné jídlo s oblíbenou zeleninou, nebo i jako přílohu k masu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma