- Autor: Lucirak
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kypřící prášek do pečiva | 15 |
Vejce celá průměr | 220 |
Modifast Pudink (v suchém stavu) | 140 |
Želatina (v suchém stavu) | 40 |
Fruktosa | 190 |
Smetana ke šlehání 33% | 250 |
tvaroh norma/odtuč. | 500 |
Dochucovadla:
citron
Energetická hodnota celkem: 12295 kJ
Bílkoviny (g): 164,
Tuky (g): 116,
Sacharidy (g): 295,
SAFA (g): 70,
Cukry (g): 215,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1025 kJ
Bílkoviny (g): 13.7, Tuky (g): 9.7, Sacharidy (g): 24.6, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 17.9, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Korpus: Ze čtyř bílků a z části dietního ovocného přírodního cukru (fruktóza) ušleháme bílky při do šlehání přidáme pudinky(dr.Otker /originál)2x vanilkoví a 2x čokoládoví a dáme stranou. Poté ušleháme žloutky se zbytkem fruktózy a práškem do pečiva a olejem. Po té obě hmoty spojíme a dáme do formy vymazané tukem a vysypané kokosem. Pečeme 10 minut na 170 a po té cca 25 minut na 180 Po s chladnutí rozkrojíme podélně na dvě části a dáme a spodní část nalejeme část tvarohového krému ovoce a opět korpus a druhou část krému. Po s tuhnutí poklademe ovocem a zalejeme želatinou. Připravíme ji dle návodu jen dáme opět místo klasického cukru ovocný cukr. Krém : Vyšleháme šlehačku dáme stranou...po té si rozmícháme tvaroh s fruktózou cca 4 lžíce pak přidáme šlehačku a pozvolně přiléváme ještě teplou želatinu kterou jsem nechala 10 minut nabobtnat v citrónové šťávě. (20g od dr. atker )Po té ihned nalejeme do formy než nám začne tuhnout.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.