TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Ovocný dort Dietní/bezlep.

Zpět
  • Autor: Lucirak
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

citron

Energetická hodnota celkem: 12295 kJ

Bílkoviny (g): 164, Tuky (g): 116, Sacharidy (g): 295, SAFA (g): 70, Cukry (g): 215, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1025 kJ

Bílkoviny (g): 13.7, Tuky (g): 9.7, Sacharidy (g): 24.6, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 17.9, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Korpus: Ze čtyř bílků a z části dietního ovocného přírodního cukru (fruktóza) ušleháme bílky při do šlehání přidáme pudinky(dr.Otker /originál)2x vanilkoví a 2x čokoládoví a dáme stranou. Poté ušleháme žloutky se zbytkem fruktózy a práškem do pečiva a olejem. Po té obě hmoty spojíme a dáme do formy vymazané tukem a vysypané kokosem. Pečeme 10 minut na 170 a po té cca 25 minut na 180 Po s chladnutí rozkrojíme podélně na dvě části a dáme a spodní část nalejeme část tvarohového krému ovoce a opět korpus a druhou část krému. Po s tuhnutí poklademe ovocem a zalejeme želatinou. Připravíme ji dle návodu jen dáme opět místo klasického cukru ovocný cukr. Krém : Vyšleháme šlehačku dáme stranou...po té si rozmícháme tvaroh s fruktózou cca 4 lžíce pak přidáme šlehačku a pozvolně přiléváme ještě teplou želatinu kterou jsem nechala 10 minut nabobtnat v citrónové šťávě. (20g od dr. atker )Po té ihned nalejeme do formy než nám začne tuhnout.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři