- Autor: polodana
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Jáhly | 130 |
| Kokosové mléko (sušené) | 35 |
| Kokos strouhaný | 50 |
| Švestky sušené | 50 |
| Vlašské ořechy | 50 |
| Sezamová semínka | 50 |
| Máslo čerstvé | 30 |
| Vejce celá průměr | 55 |
| Med | 20 |
Dochucovadla:
špetka soli
Energetická hodnota celkem: 8938 kJ
Bílkoviny (g): 45,
Tuky (g): 144,
Sacharidy (g): 171,
SAFA (g): 75,
Cukry (g): 56,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1788 kJ
Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 28.8, Sacharidy (g): 34.2, SAFA (g): 15, Cukry (g): 11.2, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Jáhly propláchneme studenou, poté vařící vodou a vložíme je do mléka a trošku osolíme. Přivedeme k varu a za občasného zamíchání je uvaříme doměkka. Až se mléko vyvaří a vznikne nám hustá kaše, vmícháme vajíčko, osladíme a přidáme všechny sypké ingredience. Dobře promíchanou směs odstavíme z ohně, vmícháme máslo, do vlažné kaše pak i med. Hmotu necháme vychladnout, poté ztuhnout v lednici (nejlépe do druhého dne). Z těsta tvarujeme kuličky, obalujeme je v instantní čokoládě nebo strouhaném kokosu. Kuličky ukládáme do papírových rozetek a uchováme v lednici.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






