- Autor: veraika
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| fazole adzuki | 100 | 
| Banány | 120 | 
| Rýžový nápoj (Provamel) | 120 | 
| kokosové mléko | 160 | 
| Mouka pšeničná bílá | 80 | 
| Mouka rýžová | 50 | 
| karob (svatojánský chléb) | 75 | 
Dochucovadla:
1 lžička misa, 1 lžička čisté vanilky.
Energetická hodnota celkem: 6727 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 41, 
                                                        Tuky (g): 32, 
                                                        Sacharidy (g): 272,
                                                        SAFA (g): 1,
                                                        Cukry (g): 87,
                                                        Vláknina (g): 19,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 561 kJ
Bílkoviny (g): 3.4, Tuky (g): 2.7, Sacharidy (g): 22.7, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Převzato z knihy Scotta Jurka Jez a běhej. Fazole Adzuki přes noc namočíme a druhý den je uvaříme podle základního receptu (nesolíme). Umixujeme fazole, banán, rýžové a kokosové mléko na hladkou hmotu. Přidáme obě mouky, karob, javorový sirup, vanilku a miso a dále mixujeme. Pokud chceme, přidáme goji a směs nalijeme na plech. Posypeme čokoládovými drobky - není nutné (výborné je použít datlovou čokoládovou tyčinku z DM drogerie). Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C cca 45minut.









