TOPlist


Cibulačka

  • Uživatelský recept
  • Autor: lucie865
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 2

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibule500
Máslo čerstvé30
Víno bílé suché100
Mouka pšeničná hladká10
Bujón průměr (hotový)500
Bageta bílá50
Madeland light 30%50

Energetická hodnota celkem: 3448 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 39, Sacharidy (g): 96 SAFA (g): 24 Cukry (g): 34 Vláknina (g): 13 Sůl (g): 12

Energetická hodnota na 1 porci: 862 kJ

Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 24 SAFA (g): 6 Cukry (g): 8.5 Vláknina (g): 3.3 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

šalvěj, bobkový list, sůl, pepř

Postup přípravy

V hrnci rozpustíme máslo a přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na půlkolečka s bobkovým listem a několika lístky šalvěje. Za stálého míchání restujeme pět minut, cibule za tu dobu změkne. Snížíme plamen a restujeme minimálně hodinu; občas promícháme, přidáme víno. Mícháme, až se víno odpaří, tak cibuli zaprášíme moukou. Chvilku opékáme a pak přilijeme horký vývar. Polévku ještě asi půl hodiny vaříme, potom dochutíme solí a pepřem. Polévku rozdělíme do misek, navrch položíme plátky bagety a zasypeme strouhaným sýrem. Strčíme do trouby a necháme zapéct pod grilem dozlatova.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma