TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Cibulačka

Zpět
  • Autor: lucie865
  • Doba přípravy (min.): 2
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

šalvěj, bobkový list, sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 3448 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 39, Sacharidy (g): 96, SAFA (g): 23, Cukry (g): 34, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 12

Energetická hodnota na 1 porci: 862 kJ

Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 24, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 3

Postup přípravy

V hrnci rozpustíme máslo a přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na půlkolečka s bobkovým listem a několika lístky šalvěje. Za stálého míchání restujeme pět minut, cibule za tu dobu změkne. Snížíme plamen a restujeme minimálně hodinu; občas promícháme, přidáme víno. Mícháme, až se víno odpaří, tak cibuli zaprášíme moukou. Chvilku opékáme a pak přilijeme horký vývar. Polévku ještě asi půl hodiny vaříme, potom dochutíme solí a pepřem. Polévku rozdělíme do misek, navrch položíme plátky bagety a zasypeme strouhaným sýrem. Strčíme do trouby a necháme zapéct pod grilem dozlatova.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři