- Autor: beneslenka
- Doba přípravy (min.): 45
- Porce: 3.00
Vhodné jako oběd nebo večeře
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr | 200 |
Vepřové libové průměr | 200 |
Cibule | 150 |
Vejce celá průměr | 65 |
Brambory rané | 300 |
Rajčata | 150 |
Dochucovadla:
provensálské koření, pepř, sůl, hořčice
Energetická hodnota celkem: 5308 kJ
Bílkoviny (g): 93,
Tuky (g): 67,
Sacharidy (g): 73,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1769 kJ
Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 22.3, Sacharidy (g): 24.3, SAFA (g): 9.7, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Libové hovězí a vepřové maso nahrubo pomeleme, smícháme se syrovým vajíčkem, nasekanou cibulí, drceným česnekem, provensálským kořením, pepřem a špetkou soli. Přidáme trochu čisté vody, kterou zapracujeme do masa. necháme dvě hodiny odležet v chladničce a pak opékáme na kontaktním grilu nebo titanové pánvi. Podáváme s vařeným bramborem, trochou hořčice a cibulkou. Na talíři ozdobíme nakrájenými rajčaty.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.