- Autor: jolucha
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kýta | 100 |
Zelí bílé kysané | 80 |
Šunka schwarzwaldská | 30 |
Česnek | 10 |
Cibule | 60 |
Dochucovadla:
4 plátky vepřové kýty 3 cibule 1 lžička papriky 4 stroužky česneku šunka kysané zelí vývar
Energetická hodnota celkem: 1122 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 10,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme stroužek česneku nakrájený na plátky, plátky šunky a navrch navrstvíme kopeček kysaného zelí. Zavineme a spíchneme jehlou nebo ovážeme nití. Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji orestujeme dozlatova. Zasypeme lžičkou sladké papriky, hned přidáme závitky a prudce je osmahneme ze všech stran, podlijeme vývarem tak, aby bylo maso ze tříčtvrtin potopené. Přiklopíme pokličkou a dusíme cca 40 minut. V papiňáku 30 minut. Poté závitky vyjmeme a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Lze i přecedit a zahustit 3 lžícemi hladké mouky rozmíchanými ve 150 ml vody. Já mixuji dohladka, cibule omáčku skvěle zahustí. Závitky vrátíme zpět do omáčky a prohřejeme. U nás máme rádi s bramborem, ale hodí se i bramborový knedlík.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.