TOPlist


Hovězí pečeně znojemská

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.5
Okurky sterilované15
Cibule25
Mouka pšeničná hladká10
Hovězí maso zadní průměr (syrové)120
Slanina anglická8
Olej běžný (průměr)8

Energetická hodnota celkem: 1304 kJ

Bílkoviny (g): 27, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 11 SAFA (g): 5 Cukry (g): 2 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Opláchnutý díl masa protkneme slaninou, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme ji na plátky a částečně ji osmahneme na 2/3 tuku. Přidáme maso, v základu je krátce opečeme a zalijeme trochou vody. Nádobu přikryjeme poklicí a maso dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a podle potřeby doléváme teplou vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, mírně zasmahneme, rozředíme vodou, dobře rozmícháme a provaříme. Provařenou šťávu procedíme přes hustý cedník, podle potřeby dochutíme solí a ještě společně povaříme. Sterilované okurky nakrájíme na plátky, krátce je podusíme na zbývající dávce tuku. Při expedici dáváme na každou porci příslušnou dávku podušených okurek.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma