TOPlist
Sledujte nás:

Hovězí pečeně znojemská

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 1304 kJ

Bílkoviny (g): 27, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 11 SAFA (g): 5 Cukry (g): 2 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 3

Postup přípravy

Opláchnutý díl masa protkneme slaninou, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme ji na plátky a částečně ji osmahneme na 2/3 tuku. Přidáme maso, v základu je krátce opečeme a zalijeme trochou vody. Nádobu přikryjeme poklicí a maso dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a podle potřeby doléváme teplou vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, mírně zasmahneme, rozředíme vodou, dobře rozmícháme a provaříme. Provařenou šťávu procedíme přes hustý cedník, podle potřeby dochutíme solí a ještě společně povaříme. Sterilované okurky nakrájíme na plátky, krátce je podusíme na zbývající dávce tuku. Při expedici dáváme na každou porci příslušnou dávku podušených okurek.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři