TOPlist
Sledujte nás:

Hovězí guláš

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

paprika mletá, sůl, pepř, majoránka, kmín

Energetická hodnota celkem: 1165 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 11 SAFA (g): 3 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 3

Postup přípravy

Opláchnuté maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na tuku dorůžova, vložíme maso a za stálého míchání osmahneme. Potom přidáme mletou papriku, krátce osmahneme, přidáme sůl, rajčatový protlak, pepř, kmín, mírně podlijeme vodou a dusíme pod poklicí za občasného promíchání. Když je maso částečně měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, za stálého míchání ji zasmažíme a podlijeme teplou vodou. Pak přidáme utřený česnek, majoránku a zvolna dusíme za občasného promíchání téměř doměkka. Měkké maso vyjmeme a omáčku na ně přecedíme. Hotový guláš podle potřeby přisolíme a znovu krátce povaříme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři