TOPlist


Hovězí guláš

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.5
Česnek1
Mouka pšeničná bílá průměr8
Rajský protlak5
Cibule40
Hovězí kližka (syrová)120
Olej běžný (průměr)10

Energetická hodnota celkem: 1165 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 11 SAFA (g): 3 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

paprika mletá, sůl, pepř, majoránka, kmín

Postup přípravy

Opláchnuté maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na tuku dorůžova, vložíme maso a za stálého míchání osmahneme. Potom přidáme mletou papriku, krátce osmahneme, přidáme sůl, rajčatový protlak, pepř, kmín, mírně podlijeme vodou a dusíme pod poklicí za občasného promíchání. Když je maso částečně měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, za stálého míchání ji zasmažíme a podlijeme teplou vodou. Pak přidáme utřený česnek, majoránku a zvolna dusíme za občasného promíchání téměř doměkka. Měkké maso vyjmeme a omáčku na ně přecedíme. Hotový guláš podle potřeby přisolíme a znovu krátce povaříme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma