- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.5 |
Česnek | 1 |
Mouka pšeničná bílá průměr | 8 |
Rajský protlak | 5 |
Cibule | 40 |
Hovězí kližka (syrová) | 120 |
Olej běžný (průměr) | 10 |
Dochucovadla:
paprika mletá, sůl, pepř, majoránka, kmín
Energetická hodnota celkem: 1165 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 11,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Opláchnuté maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na tuku dorůžova, vložíme maso a za stálého míchání osmahneme. Potom přidáme mletou papriku, krátce osmahneme, přidáme sůl, rajčatový protlak, pepř, kmín, mírně podlijeme vodou a dusíme pod poklicí za občasného promíchání. Když je maso částečně měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, za stálého míchání ji zasmažíme a podlijeme teplou vodou. Pak přidáme utřený česnek, majoránku a zvolna dusíme za občasného promíchání téměř doměkka. Měkké maso vyjmeme a omáčku na ně přecedíme. Hotový guláš podle potřeby přisolíme a znovu krátce povaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.