TOPlist


Hovězí ledvinky dušené na cibulce

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2
Cibule25
Mouka pšeničná bílá průměr8
Olej běžný (průměr)10
Ledvinky hovězí (syrové)140

Energetická hodnota celkem: 1094 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 9 SAFA (g): 4 Cukry (g): 2 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, pepř, kmín

Postup přípravy

Hovězí ledvinky zbavíme blan, v půli rozkrojíme a ostrým nožem vyřízneme močovody. Očištěné ledvinky nakrájíme na tenké plátky a několikrát je spaříme a propláchneme. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme ji na tuku mírně dozlatova, přidáme kmín a mletý pepř, do základu vložíme upravené ledvinky, mírně je podlijeme vodou a dusíme pod poklicí. Během dušení ledvinkami občas zamícháme a podle potřeby podléváme. Když jsou ledvinky poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme je prosátou moukou, za stálého míchání osmahneme, zalijeme vlažnou vovou, dobře rozmícháme a ledvinky podusíme doměkka. Nakonec ledvinky osolíme a znovu krátce povaříme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

05. 03. 2013 21:13

belle.poupee

Ledvinky jsem mívala hodně ráda, teď ale nevím, zda bych je pozřela..

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma