TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

dýňová polévka

Zpět
  • Autor: klara.stastna
  • Doba přípravy (min.): 15
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Dýně200
Cibule40
Olej olivový10

Dochucovadla:

špetka soli, bílé miso (nemusí být), mořské řasy nebo pažitka na posyp

Energetická hodnota celkem: 647 kJ

Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 14, SAFA (g): 5, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 324 kJ

Bílkoviny (g): 1, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 7, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Na 1pl oleje necháme zesklovatět cibulku, přidáme na kostičky pokrájenou dýni Hokkaido i se slupkou, přidáme trošku soli, zalijeme vlažnou vodou tolik, aby byla dýně lehce ponořená a vaříme 15 min na mírném plameni. Ke konci varu odebereme trochu tekutiny a rozmícháme v ní 2 rovné čl bílého misa (nemusí být, ale plévka je jemnější). Dýni rozmixujeme ponorným mixérem a do rozmixované dýně dáme bílé miso, už nevaříme, jen necháme 1 min lehce táhnout. Rozdělíme do misek a posypeme řasami nori nebo pažitkou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři