TOPlist


Hovězí játra dušená na cibuli

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.5
Mouka pšeničná bílá průměr6
Cibule25
Olej běžný (průměr)10
Játra hovězí (syrová)140

Energetická hodnota celkem: 1262 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 12 SAFA (g): 4 Cukry (g): 2 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Očištěná, v tekoucí vodě opraná játra zbavíme blan. Na tuku osmažíme dorůžova na plátky nakrájenou cibuli a částečně ji zalijeme vodou. Do cibulového základu vložíme připravená, opepřená játra a zvolna dusíme pod poklicí za občasného přelévání vzniklou šťávou doměkka. Dušená játra vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zasypeme ji prosátou moukou, mírně osmahneme, rozředíme vodou, rozšleháme a vzniklou omáčku vaříme nejméně 20 minut. Ke konci varu ji podle potřeby přisolíme a nakonec procedíme. Při expedici krájíme játra na plátky a přeléváme omáčkou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma