- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Sůl | 2 |
| Máslo | 10 |
| Vejce celá průměr | 40 |
| Hovězí svíčková průměr | 140 |
| Olej běžný (průměr) | 8 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1712 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 1,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 0,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Z odblaněné svíčkové ukrojíme přes vlákno silnější plátek, mírně jej naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na tuku. Současně připravujeme v tvořítku vytřeném trochou tuku sázené vejce. Opečený biftek vyjmeme, do výpeku přidáme máslo a rozpustíme je. V rozpuštěném másle biftek obrátíme, na biftek položíme sázené vejce, podlijeme zbylým výpekem a ihned expedujeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






