TOPlist


Telecí plec pečená

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.5
Brambory vařené200
Máslo12
Telecí plec (syrová)150

Energetická hodnota celkem: 1616 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 30 SAFA (g): 7 Cukry (g): 2 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 4


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

Opláchnuté díly plece mírně osolíme a stáhneme motouzem. Maso na povrchu osolíme, vložíme do pekáče, přidáme 2/3 dávky másla, mírně podlijeme vodou, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby doléváme vodou. Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme. Šťávu procedíme, zjemníme zbylou dávkou másla, podle potřeby přisolíme a krátce převaříme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma