TOPlist
Sledujte nás:

Telecí plec pečená

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.5
Brambory vařené200
Máslo12
Telecí plec (syrová)150

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 1616 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 7, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 4

Postup přípravy

Opláchnuté díly plece mírně osolíme a stáhneme motouzem. Maso na povrchu osolíme, vložíme do pekáče, přidáme 2/3 dávky másla, mírně podlijeme vodou, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby doléváme vodou. Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme. Šťávu procedíme, zjemníme zbylou dávkou másla, podle potřeby přisolíme a krátce převaříme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři