TOPlist


Ovesná kaše s jablky (nedělní)

  • Uživatelský recept
  • Autor: wonder142
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Ovesné vločky jemné40
Máslo čerstvé13
Jablka110
Rozinky15
Cukr bílý (řepný, třtinový)10
Voda, minerální vody bez příchutě75
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)100

Energetická hodnota celkem: 1794 kJ

Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 64 SAFA (g): 9 Cukry (g): 42 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

skořice

Postup přípravy

Máslo rozpustíme na pánvi (necháme trochu přejít, aby mělo vůni muškátového oříšku), oprančíme na kostičky nakrájené menší jablko či půlku většího. Zasypeme cukrem a necháme jej zkaramelizovat. Poté přidáme namočené rozinky a po chvíli ve vodě namočené ovesné vločky. Lehce oprančíme, zalejeme mlékem, přidáme skořici na dochucení a vaříme, dokud se vše nespojí v kaši. Inspirováno pořadem Kluci v akci - díl o levných receptech.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma