TOPlist


Kuře na žampionech s těstovinami

  • Uživatelský recept
  • Autor: luciedingova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 35

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Lučina Žervé krémové100
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)100
Těstoviny (v suchém stavu)200
Máslo čerstvé25
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)15
Cibule100
Žampiony250
Kuřecí prsa bez kůže500

Energetická hodnota celkem: 7992 kJ

Bílkoviny (g): 155, Tuky (g): 66, Sacharidy (g): 171 SAFA (g): 34 Cukry (g): 23 Vláknina (g): 12 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1998 kJ

Bílkoviny (g): 38.8, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 42.8 SAFA (g): 8.5 Cukry (g): 5.8 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, petrželka, kmín

Postup přípravy

V osolené vodě si dáme vařit těstoviny. Mezitím si dozlatova orestujeme kostky kuřecího masa. Hotové maso zabalíme do alobalu a do výpeku nalijeme olej a orestujeme najemno nasekanou cibulku. Necháme zesklovatět a přidáme plátky očištěných žampionů. Po 5min přidáme máslo a necháme žampiony zezlátnout. Osolíme, opepříme a přidáme kmín. Přidáme maso a prohřejeme. Lučinu si metličkou rozšleháme s mlékem, smícháme se scezenými těstovinami a přidáme nasekanou petrželku. Zdroj: dlabemezdrave.cz

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma