- Autor: Engilla
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Mouka pšeničná hladká | 260 | 
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 240 | 
| Kakao Holandské se sníženým obsahem tuku (v suchém stavu) | 40 | 
| Hera | 200 | 
| Vejce celá průměr | 165 | 
| Tvaroh polotučný průměr | 750 | 
| Citronová kůra | 30 | 
| Citronová šťáva | 60 | 
Energetická hodnota celkem: 17781 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 142, 
                                                        Tuky (g): 194, 
                                                        Sacharidy (g): 472,
                                                        SAFA (g): 96,
                                                        Cukry (g): 277,
                                                        Vláknina (g): 43,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1482 kJ
Bílkoviny (g): 11.8, Tuky (g): 16.2, Sacharidy (g): 39.3, SAFA (g): 8, Cukry (g): 23.1, Vláknina (g): 3.6, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
260 g hlmouky, 100g moučkového cukru, 40g kakaa, 200g hery a jedno vejce z těchto surovin vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 poloviny a jednu dáme do mrazáku, tak na hodinu a druhou do lednice. Z poloviny z lednice vyválíme do dortové formy sponí část. Náplň: 500g tvarohu(mám větší formu tak dělám ze 750g, tím pádem o půlku víc všeho co přijde do náplně) 1/2 citronu 100g krupic.cukru 1 balíček vanilkového cukru smícháme nastrouhanou kůru a šťávu z půlky cirtonu,tvaroh,cukry,žloutky. potom si vyšleháme sníh z bílků a vmícháme do předchozí směsi celou náplň dáme na těsto do formy a potom postrouháme druhou polovinou těsta (z mrazáku). Dáme péct na 160 stupňů asi na 45 min.. dobrou chuť
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









