- Autor: ANCINKA
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mák | 30 |
Šmakoun Dessert s meruňkami | 200 |
Vejce celá průměr | 70 |
Hollandia Selský jogurt bílý | 200 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 70 |
Mouka špaldová celozrnná | 100 |
Mouka pšeničná polohrubá | 120 |
Švestky | 500 |
Dochucovadla:
2 KL soda, 200 ml vody
Energetická hodnota celkem: 8364 kJ
Bílkoviny (g): 79,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 346,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 149,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 697 kJ
Bílkoviny (g): 6.6, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 28.8, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 12.4, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Všechny suché suroviny včetně jedlé sody promícháme, přidáme šmakouna jemně nastrouhaného ,opět promícháme a přidáme mokré přísady, promícháme, nalijeme do kulaté formy ( 30 cm) vyložené peč. papírem. Poklademe švestkami, posypeme mákem.Pečeme při teplotě cca 160 st. C asi 40 min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.