TOPlist


salát z tmavě zelené nebo neloupané červené čočky

  • Uživatelský recept
  • Autor: ditab
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuskus (v suchém stavu)20
Čočka červená (v suchém stavu)170
Vejce celá průměr110
Šunka kuřecí průměr100
Okurka salátová143
Paprika červená55
Ocet15
Cibule95

Energetická hodnota celkem: 3917 kJ

Bílkoviny (g): 75, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 122 SAFA (g): 5 Cukry (g): 30 Vláknina (g): 12 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 783 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 24.4 SAFA (g): 1 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 2.4 Sůl (g): 0.6


Dochucovadla:

Chmeli - suněli mletá směs vonných bylinek z arménské, gruzínské a vůbec zakavkazské kuchyně.(Je součástí směsi koření Adžika). Směs používáme především při nakládání všech typů mas, ale hodí se i na mletá a dušená masa, při přípravě fazolí, omelet, sa

Postup přípravy

uvařit čočku s bobkovým listem,(tato odrůda je drobná, nerozvaří se, namáčí se 1 hodinu a vaří 25-30 min), trochu scedit, ne úplně, do vlhké, horké čočky zamíchat kuskus, přikrýt a nechat asi 8 min přikryté odstát. Uvřit vejce natvrdo, pokrájet ostatní ingredience, cibuli doporučuji spařit, zamíchat, konzumovat lze vlažné i studené.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma