TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

chlieb z mandlovej muky

Zpět
  • Autor: mannheims
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 8837 kJ

Bílkoviny (g): 107, Tuky (g): 165, Sacharidy (g): 34, SAFA (g): 81, Cukry (g): 27, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 884 kJ

Bílkoviny (g): 10.7, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 3.4, SAFA (g): 8.1, Cukry (g): 2.7, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Jogurt necháme odkapat, nejjednodušší je použít sýrářské plátno nebo kuchyňskou utěrku. Odkapaný jogurt, mandle, měkké máslo, žloutky, jedlou sodu a sůl důkladně zamícháme. Z bílků našleháme hutný sníh a opatrně zapracujeme do těsta. Přidáme semínka a nalijeme těsto do formy 26 x 12 cm. Pečeme na 170 stupňích minimálně 40 minut, dokud se nevytvoří pěkná zlatohnědá kůra. Pak necháme vychladnout a skladujeme v utěrce. Vydrží cca týden, nejlépe chutná jako toust opečený z obou stran na pánvičce nebo na kontaktním grilu.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři