- Autor: mannheims
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jogurt biely grecky | 500 |
mandlova mouka | 150 |
Maslo slane _tine | 100 |
Vejce celá průměr | 165 |
Energetická hodnota celkem: 8837 kJ
Bílkoviny (g): 107,
Tuky (g): 165,
Sacharidy (g): 34,
SAFA (g): 81,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 884 kJ
Bílkoviny (g): 10.7, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 3.4, SAFA (g): 8.1, Cukry (g): 2.7, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Jogurt necháme odkapat, nejjednodušší je použít sýrářské plátno nebo kuchyňskou utěrku. Odkapaný jogurt, mandle, měkké máslo, žloutky, jedlou sodu a sůl důkladně zamícháme. Z bílků našleháme hutný sníh a opatrně zapracujeme do těsta. Přidáme semínka a nalijeme těsto do formy 26 x 12 cm. Pečeme na 170 stupňích minimálně 40 minut, dokud se nevytvoří pěkná zlatohnědá kůra. Pak necháme vychladnout a skladujeme v utěrce. Vydrží cca týden, nejlépe chutná jako toust opečený z obou stran na pánvičce nebo na kontaktním grilu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.