TOPlist


Dušená kapusta

  • Uživatelský recept
  • Autor: majadu
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 25

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kapusta hlávková500
Cibule70
Česnek10
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)10
Brambory zimní200
Šunka kuřecí průměr150

Energetická hodnota celkem: 2595 kJ

Bílkoviny (g): 41, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 83 SAFA (g): 3 Cukry (g): 31 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1298 kJ

Bílkoviny (g): 20.5, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 41.5 SAFA (g): 1.5 Cukry (g): 15.5 Vláknina (g): 7.5 Sůl (g): 2


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Cibuli nakrájet nadrobno, na lžíci oleje nechat zesklovatět, přidat nahrubo nakrájenou kapustu, oloupané nakrájené brambory (stačí na osminky nemusí být nadrobno), osolit opepřit a podlít trochou vody. Přikrýt pokličkou a nechat dusit tak dlouho dokud brambory nejsou měkké. Pak vezměte mačkadlo na brambory a vše pěkně rozmačkejte, nechte ještě chvilku dusit, tak aby jste vydusili eventuální přebytečnou vodu. Pak vypněte a do směsi prolisujte česnek a přidejte nadrobno nakrájenou šunku nebo Robi nudličky. Vše promíchejte a můžete servírovat. Dobrou chuť ☼

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma