- Autor: drizzle
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 125 |
Cibule | 150 |
Mrkev | 90 |
Petržel - kořen | 90 |
Vejce celá průměr | 55 |
Olej olivový | 40 |
Mouka pšeničná hladká | 40 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, petrželka
Energetická hodnota celkem: 4950 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 56,
Sacharidy (g): 138,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1238 kJ
Bílkoviny (g): 7.8, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 34.5, SAFA (g): 6, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Opražíme vločky nasucho, přendáme do větší mísy a zalijeme asi hrnkem vroucí vody. Dále na lžíci oleje osmažíme zvlášť cibuli a na lžíci oleje mrkev a petržel. Vše přidáme k vločkám dochutíme solí, pepřem a petrželkou a přidáme semínka. Směs zamícháme a přidáme vejce a mouku až nám vznikne karbanátková hmota. Z ní poté tvarujeme jednotlivé karbanátky a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem (bez tuku). Pečeme při 200 stupních asi čtvrt hodiny.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.