TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Polévka dršťková z hub

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, majoránka, sladká paprika

Energetická hodnota celkem: 3356 kJ

Bílkoviny (g): 54, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 91, SAFA (g): 4, Cukry (g): 20, Vláknina (g): 36, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 671 kJ

Bílkoviny (g): 10.8, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 18.2, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 7.2, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Na oleji osmažíme cibulku s čerstvě nadrceným pepřem, až zesklovatí, zaprášíme 1 lžící sladké papriky a 3 lžícemi hladké mouky, zarestujeme, přidáme trochu vařící vody a vymícháme do hladka. Přilijeme vývar a zbytek vody, provaříme. přidáme majoránku, houby a vaříme - zatím bez soli - dokud houby nezměknou. Nakonec osolíme a přidáme 3-4 prolisované stroužky česneku. Polévka je výborná čerstvá, i ohřívaná druhý den. Houby můžeme použít různé, výborná je z hlívy, kotrče, václavek nebo růžovek. Vývar používám kuřecí a do polévky přidávám i maso obrané z kostí, polévka je tak vydatnější.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři