- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí křidélka bez kůže | 120 |
Vývar čirý | 500 |
Mouka pšeničná bílá | 60 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Cibule | 100 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 2000 |
Houby čerstvé průměr | 500 |
Česnek | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, majoránka, sladká paprika
Energetická hodnota celkem: 3356 kJ
Bílkoviny (g): 54,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 91,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 36,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 671 kJ
Bílkoviny (g): 10.8, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 18.2, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 7.2, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Na oleji osmažíme cibulku s čerstvě nadrceným pepřem, až zesklovatí, zaprášíme 1 lžící sladké papriky a 3 lžícemi hladké mouky, zarestujeme, přidáme trochu vařící vody a vymícháme do hladka. Přilijeme vývar a zbytek vody, provaříme. přidáme majoránku, houby a vaříme - zatím bez soli - dokud houby nezměknou. Nakonec osolíme a přidáme 3-4 prolisované stroužky česneku. Polévka je výborná čerstvá, i ohřívaná druhý den. Houby můžeme použít různé, výborná je z hlívy, kotrče, václavek nebo růžovek. Vývar používám kuřecí a do polévky přidávám i maso obrané z kostí, polévka je tak vydatnější.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.