TOPlist


Hovězí pečeně přírodní

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.5
Cibule20
Voda100
Mouka pšeničná hladká5
Hovězí maso zadní průměr (syrové)120
Slanina anglická10
Olej běžný (průměr)8

Energetická hodnota celkem: 1229 kJ

Bílkoviny (g): 27, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 6 SAFA (g): 5 Cukry (g): 1 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, pepř mletý

Postup přípravy

Opláchnuté díly masa protkneme slaninou, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme ji na plátky a částečně na tuku osmahneme. Přidáme maso, krátce je s cibulí opečeme, zalijeme trochou vody a pod poklicí dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, mírně zasmahneme a zalijeme vlažnou vodou. Vaříme za občasného promíchání nejméně 20 minut. Povařenou šťávu procedíme, dochutíme ji solí a znovu krátce povaříme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma