TOPlist


Svíčková na smetaně

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.3
Mrkev8
Celer - bulva6
Petržel - kořen6
Cibule9
Voda70
Citrony5
Ocet5
Cukr průměr3
Máslo5
Mouka pšeničná hladká12
Hovězí maso zadní průměr (syrové)120
Slanina anglická8
Olej běžný (průměr)8
Smetana na vaření 12%50

Energetická hodnota celkem: 1828 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 18 SAFA (g): 11 Cukry (g): 8 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, pepř celý, nové koření, bobkový list, tymián

Postup přípravy

Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na tuku, přidáme maso, krátce je v základu opečeme a podlijeme mírně vodou. K masu přidáme pepř a nové koření, bobkový list a tymián a pečlivě opláchnutý citron, nakrájený na plátky, zastříkneme octem, přikryjeme a maso dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu zhustíme světlou zásmažkou připravenou z másla a prosáté mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a zvolna vaříme za občasného promíchání nejméně 20 minut. Během varu přidáme smetanu. Omáčku procedíme, dochutíme solí, octem a cukrem a znovu krátce povaříme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

25. 01. 2013 09:44

ludwigh

nevypadá to špatně, jen malé vylepšení dejte každé zeleniny o něco víc, po uvaření ji rozmixujte tyčovým mixérem na jemno a jen přidejte zakysanou smetanu na zahuštění, nemusíte dělat jíšku a omáčka je luxusní a zdravější

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma