TOPlist


Hovězí maso na žampionech

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslv Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.5
Cibule20
Voda110
Mouka pšeničná hladká10
Žampiony20
Olej běžný (průměr)10
Hovězí maso přední průměr (syrové)120

Energetická hodnota celkem: 1533 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 10 SAFA (g): 8 Cukry (g): 2 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, pepř mletý, kmín

Postup přípravy

Opláchnuté díly masa protkneme slaninou, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme na tuku dorůžova a přidáme kmín. V základu opečeme maso, zalijeme je trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, dobře rozšleháme a za občasného promíchání vaříme omáčku nejméně 20 minut. Potom ji procedíme hustým cedníkem, vložíme do ní očištěné, na plátky nakrájené a na tuku krátce podušené žampiony, podle potřeby ji přisolíme a zvolna krátce povaříme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma