- Autor: Jaroslv Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.5 |
Cibule | 20 |
Voda | 110 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Žampiony | 20 |
Olej běžný (průměr) | 10 |
Hovězí maso přední průměr (syrové) | 120 |
Dochucovadla:
sůl, pepř mletý, kmín
Energetická hodnota celkem: 1533 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 10,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme na tuku dorůžova a přidáme kmín. V základu opečeme maso, zalijeme je trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, dobře rozšleháme a za občasného promíchání vaříme omáčku nejméně 20 minut. Potom ji procedíme hustým cedníkem, vložíme do ní očištěné, na plátky nakrájené a na tuku krátce podušené žampiony, podle potřeby ji přisolíme a zvolna krátce povaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.