TOPlist
Sledujte nás:

Hovězí maso na žampionech

Zpět
  • Autor: Jaroslv Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř mletý, kmín

Energetická hodnota celkem: 1533 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 10, SAFA (g): 8, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 3

Postup přípravy

Opláchnuté díly masa protkneme slaninou, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme na tuku dorůžova a přidáme kmín. V základu opečeme maso, zalijeme je trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, dobře rozšleháme a za občasného promíchání vaříme omáčku nejméně 20 minut. Potom ji procedíme hustým cedníkem, vložíme do ní očištěné, na plátky nakrájené a na tuku krátce podušené žampiony, podle potřeby ji přisolíme a zvolna krátce povaříme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři