TOPlist


Španělský ptáček

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.5
Mouka pšeničná hladká6
Voda110
Cibule21
Okurky sterilované27
Vejce celá průměr10
Salám Junior22
Hořčice plnotučná 3
Hovězí maso zadní průměr (syrové)150
Špek8
Olej běžný (průměr)8

Energetická hodnota celkem: 1888 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 29, Sacharidy (g): 9 SAFA (g): 10 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 4


Dochucovadla:

sůl, pepř mletý

Postup přípravy

Opláchnuté díly masa nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je do šíře, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Do středu masa klademe slaninu nakrájenou na silnější nudle, oloupaný salám, okurky a na čtvrtiny nakrájená vařená vejce. Plátky zavineme, na okrajích upevníme párátkem a na povrchu osolíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme ji na tuku dorůžova. Na osmažené cibuli krátce opečeme závitky, mírně je podlijeme vodou a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Ptáčky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, dobře rozmícháme a vaříme za občasného promíchání nejméně 20 minut. Uvařenou omáčku podle potřeby přisolíme, přecedíme na ptáčky a znovu krátce povaříme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma