- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.5 |
Mouka pšeničná hladká | 6 |
Voda | 110 |
Cibule | 21 |
Okurky sterilované | 27 |
Vejce celá průměr | 10 |
Salám Junior | 22 |
Hořčice plnotučná | 3 |
Hovězí maso zadní průměr (syrové) | 150 |
Špek | 8 |
Olej běžný (průměr) | 8 |
Dochucovadla:
sůl, pepř mletý
Energetická hodnota celkem: 1888 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 9,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 4
Postup přípravy
Opláchnuté díly masa nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je do šíře, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Do středu masa klademe slaninu nakrájenou na silnější nudle, oloupaný salám, okurky a na čtvrtiny nakrájená vařená vejce. Plátky zavineme, na okrajích upevníme párátkem a na povrchu osolíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme ji na tuku dorůžova. Na osmažené cibuli krátce opečeme závitky, mírně je podlijeme vodou a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Ptáčky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, dobře rozmícháme a vaříme za občasného promíchání nejméně 20 minut. Uvařenou omáčku podle potřeby přisolíme, přecedíme na ptáčky a znovu krátce povaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.