TOPlist


Svíčková po stroganovsku

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.5
Citrony3
Smetana na vaření 10 % tuku průměr20
Máslo5
Voda40
Rajský protlak5
Mouka pšeničná hladká4
Cibule13
Hovězí svíčková (syrová)140
Olej běžný (průměr)8

Energetická hodnota celkem: 1470 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 6 SAFA (g): 8 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, pepř mletý

Postup přípravy

Opláchnutou, blan zbavenou svíčkovou nakrájíme na hrubé nudle, osolíme je a opepříme. Připravené maso opečeme v horkém tuku, přidáme oloupanou, drobně nasekanou cibuli, společně krátce podusíme, přisypeme prosátou mouku, za stálého míchání maso osmahneme a mírně podlijeme vodou. Pak přidáme rajčatový protlak, smetanu, máslo a citronovou šťávu a pečlivě promícháme. Směs podle potřeby osolíme, krátce podusíme a ihned podáváme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma