TOPlist


Tatarský biftek

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.6
Kapary2
Hořčice plnotučná 10
Okurky sterilované7
Cibule20
Žloutek20
Hovězí svíčková (syrová)140

Energetická hodnota celkem: 1188 kJ

Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 4 SAFA (g): 6 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, pepř mletý, kmín drcený, paprika mletá

Postup přípravy

Z čerstvé, opláchnuté, šlach a žilek zbavené, kuchařsky upravené hovězí svíčkové pomocí vhodného nože naškrabeme maso, ze kterého tvoříme tvar bifteku. Ve ztvarovaném mase utvoříme důlek, do kterého vložíme čerstvý žloutek, který mírně osolíme. Tatarský biftek podáváme na vychlazeném talíři úhledně obložený drobně nakrájenou cibulí, sterilovanými okurkami a dalšími přísadami a kořením. K dispozici při míchání tatarského bifteku jsou další dochucovací prostředky, jako např. kečup, vorčestr, olej, tabasco, sekaná petrželová nať.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma