- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.6 |
Kapary | 2 |
Hořčice plnotučná | 10 |
Okurky sterilované | 7 |
Cibule | 20 |
Žloutek | 20 |
Hovězí svíčková (syrová) | 140 |
Dochucovadla:
sůl, pepř mletý, kmín drcený, paprika mletá
Energetická hodnota celkem: 1188 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 4,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Z čerstvé, opláchnuté, šlach a žilek zbavené, kuchařsky upravené hovězí svíčkové pomocí vhodného nože naškrabeme maso, ze kterého tvoříme tvar bifteku. Ve ztvarovaném mase utvoříme důlek, do kterého vložíme čerstvý žloutek, který mírně osolíme. Tatarský biftek podáváme na vychlazeném talíři úhledně obložený drobně nakrájenou cibulí, sterilovanými okurkami a dalšími přísadami a kořením. K dispozici při míchání tatarského bifteku jsou další dochucovací prostředky, jako např. kečup, vorčestr, olej, tabasco, sekaná petrželová nať.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.